loader
Default Image Anunt USR Craiova

Domnului NICOLAE MANOLESCU, Preşedinte al UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA

UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA
FILIALA CRAIOVA
Nr. 16/09.02.2021


Domnului NICOLAE MANOLESCU,
Preşedinte al UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA

Din iniţiativa Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Biblioteca judeţeană „Alexandru și Aristia Aman”, Teatrul Național „Marin Sorescu”, Muzeul de Istorie al județului Dolj, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Directia Judeţeană Pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Dolj şi Primăria comunei Goiești, în judeţul Dolj, în 2019 și 2020 s-au organizat „Zilele «Alexandru Macedonski» la Craiova și Goiești” , în cadrul cărora au avut loc manifestări dedicate vieții și operei marelui scriitor care au antrenat personalităţi culturale din ţară şi străinătate. Lucrările prezentate în sesiunile de comunicări ştiinţifice organizate în cei doi ani au fost publicate de Editura „Eikon” din Bucureşti, în două volume: Caiete macedonskiene, vol. I, 2019 şi Caiete macedonskiene, vol. II, 2020.
Proiectul va continua în 2021 și vizează, printre altele, renovarea Casei memoriale din satul Pometeşti, comuna Goiești, unde poetul a copilărit, înfiinţarea unei biblioteci care să poarte numele scriitorului şi reamplasarea de către Primăria Craiova a bustului lui Alexandru Macedonski, sculptat în anul 1970 de Constantin Foamete, pe un nou soclu în Grădina Botanică din Craiova, locul unde familia Macedonski a avut casă şi grădini.
Anul acesta, în zilele de 29 şi 30 mai 2021, intenţionăm să organizăm noi manifestări dedicate vieţii şi operei lui Alexandru Macedonski, la care suntem onoraţi să vă invităm, având rugămintea de a fi cuprinse în programul manifestărilor interne anuale patronate de Uniunea Scriitorilor din România. Totodată, vă rugăm să ne susţineţi în obţinerea unui sprijin financiar din partea Ministerului Culturii, în urma dialogului purtat cu unii reprezentanţi ai acestui minister fiind consiliați ca solicitarea să vină prin intermediul dumneavoastră, Filiala Craiova a U.S.R. neavând personalitate juridică.
Suma solicitată pentru desfășurarea unor manifestări din proiectul propus de noi este 20.000 de lei.

Cu prețuire,

Comitetul de conducere al Filialei Craiova a
Uniunii Scriitorilor din România,
Președinte prof. univ. dr. Ioan Lascu

10.02.2021
SOLICITARE CHELTUIELI
pentru desfășurarea „Zilelor Alexandru Macedonski, Craiova, mai 2021”

- Editarea și tipărirea unei monografii: „Alexandru Macedonski. Semnificațiile operei literare și persistența lor în timp. Craiova și Goiești în viziunea lui Al. Macedonski”: 5.000 lei.
- Crearea și întreținerea unui site al manifestărilor desfășurate 2021 și în anii precedenți: 2.500 lei.
- Drepturi de autor: 10.000 lei.
- Materiale de promovare a manifestărilor (afișe, caiet-program, alte materiale consumabile: 2.500 lei.
- Total: 20.000 lei.


IOAN LASCU,
PREȘEDINTE, Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România