loader
Foto „POEZIA PENTRU O LUME FĂRĂ ZIDURI - Lectură publică & dialog”, la C.N. „Elena Cuza” Craiova

„POEZIA PENTRU O LUME FĂRĂ ZIDURI - Lectură publică & dialog”, la C.N. „Elena Cuza” Craiova

Scriitorii craioveni se vor întâlniri cu tinerii cititori în cadrul proiectului „POEZIA PENTRU O LUME FĂRĂ ZIDURI - Lectură publică & dialog”, eveniment care se va desfăşura la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, marţi 19 februarie 2019, ora 10.30.
La evenimentul literar au fost invitaţi scriitorii Mihaela Albu, Mihai Firică, Silviu Gongonea, Toma Grigorie, Dan Ionescu, Petrişor Militaru şi Emilian Mirea, care vor citi din propriile volume de versuri şi vor dialoga cu elevii şi cadrele didactice.
Un număr mare de elevi ai Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova vor participa sub îndrumarea prof. Andriescu Corina, prof. Lungu Cristiana, prof. Popescu Liliana şi prof. Trincă Ileana. Vor recita elevii Andreea Marin, Alex Stanciu şi Alexandra Stancu. Moderatorul întâlnirii va fi prof. Maria Dinu, o tânără scriitoare care a fost distinsă cu Premiul pentru debut al Filialei Craiova a USR pe 2017. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Craiova, C.N. „Elena Cuza” Craiova, Rezista Mozaicul şi Asociaţia FORUM pentru Identitate şi Cultură.
Proiectul „Poezia pentru o lume fără ziduri” se derulează în 2019 în peste 130 de ţări, prin 800 de evenimente la care participă mii de poeţi. Iniţiativa a fost lansată de către „World Poetry Movement - Movimiento Poético Mundial” pentru a apropia publicul de lumea poeziei şi de a construi adevărate punţi de dialog şi toleranţă. În Craiova, proiectul este coordonat de scriitorul Mihai Firică, în luna februarie urmând a se desfăşura şi alte lecturi publice în cadrul colegiilor craiovene.