loader
Foto Caravana Gaudeamus 2019 porneşte din Craiova

Caravana Gaudeamus 2019 porneşte din Craiova

Seria evenimentelor pe care Radio România le organizează în „Anul cărții” debutează cu ediția craioveană a Caravanei Gaudeamus, care va avea loc în intervalul 27 februarie – 3 martie în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Zeci de mii de volume, peste 50 de participanți găzduiți de 45 de standuri – record în istoria târgului – și zeci de evenimente care vor reuni cele mai cunoscute personalități ale vieții literare din această zonă a țării, și nu numai, vor transforma Cetatea Băniei în centrul de interes al pieței editoriale naționale.
Ediția cu numărul 18 a Târgului Gaudeamus Craiova, evenimentul cu numărul numărul 110 în seria GAUDEAMUS, este organizată de Radio România prin Echipa Gaudeamus şi Radio România Oltenia Craiova.
Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 27 februarie, la ora 12.00. Programul de vizitare este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.
Președintele de onoare al ediției va fi scriitorul Mihai Firică, membru ăn Comitetul de Conducere al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova.
Ca în fiecare an, Târgul Gaudeamus Radio România este una dintre primele opțiuni pentru craiovenii care doresc să dăruiască celor dragi, alături sau chiar pe post de mărțișor, ceva cu totul special. Cea mai generoasă ofertă din istoria târgului cuprinde:
· mii de titluri – noutăți editoriale sau volume deja consacrate – jocuri educative și muzică pentru toate gusturile, prezentate de cei peste 50 de participanți, mulți dintre aceștia fiind în premieră prezenți la acest eveniment;
· importante reduceri de preţuri, oferte şi pachete promoţionale;
· peste 50 de evenimente culturale (lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri);
· Tombola GAUDEAMUS, cu premii extrem de atractive: un microsistem audio, oferit de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, 2 smart-watch-uri și 6 baterii externe oferite de Lions Club Craiova. Tombola se derulează pe baza buletinelor de Vot al Publicului, iar tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 2 martie, la ora 16.45.
Cea de a 18-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Radio România organizată în Craiova va constitui şi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România:
· Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere.
· Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 2 martie, la ora 12.00, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe invitații de nota 10 ai acestei ediţii: Adrian Emanuel Dicu și Alexandra Maria Udriștoiu (elevi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Nicoleta Izabela Dincă (elevă a Liceului Teoretic Amărăștii de Jos) şi Irina Maria Palaghia (elevă a Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova). Premiile vor fi oferite de Radio România și Lions Club Craiova.
Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Oltenia – Craiova, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, care va avea loc joi, 28 februarie, începând cu ora 13.30. Concursul, adresat liceenilor, are ca principal obiectiv promovarea literaturii şi a lecturii în rândul tinerilor. Premiile vor fi oferite de Lions Club Craiova.
Premiile Caravanei GAUDEAMUS Radio România, ediția Craiova 2019, vor fi decernate duminică, 3 martie, începând cu ora 12.00, astfel:
· Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului
· Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului
· Premiul Educaţia – decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la GAUDEAMUS Craiova
· Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către Casa de Modă Ilinca
· Premiile Tombolei GAUDEAMUS.
Evenimentele derulate sub brandul Gaudeamus Radio România, iniţiate şi derulate de Radio România de un sfert de secol, au ca principal obiectiv susţinerea culturii scrise din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional şi proiecte culturale.
Caravana Gaudeamus Radio România va mai ajunge în acest an în: Cluj-Napoca (17 – 21 aprilie, ediția, 20), Oradea (8 – 12 mai, ediția 6), Timișoara (22 – 26 mai, ediția 11), Mamaia (1 – 5 august, ediția 11), Brașov (28 august – 1 septembrie, ediția a doua) și Iași – eveniment în premieră.
Târgul Gaudeamus Radio România, cel mai important eveniment cu acest profil din țara noastră, ajuns în acest an la ediția cu numărul 26, va avea loc în perioada 20 – 24 noiembrie, în Pavilionul B2 Romexpo.
Proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale
Partener: Teatrul Național Marin Sorescu
Sponsori: Lions Club Craiova, Casa de Modă Ilinca, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova Parteneri media: Agenția de Presă Rador și Cuvântul Libertății.