loader
Foto O nouă lectură publică la Clubul Dramaturgilor Craioveni

O nouă lectură publică la Clubul Dramaturgilor Craioveni

Invitatul lunii noiembrie la Clubul Dramaturgilor Craioveni este Cristi Nedelcu, jurnalist și scriitor craiovean. Actorii Nicolae Vicol și Costinela Ungureanu vor lectura din piesa „Bătrânul, fata și biblioteca sau Ne întâlnim la girafă”, iar autorul va intra în dialog cu cei prezenți.

Intrarea publicului este liberă.Cristi Nedelcu (n. 1969) este jurnalist și scriitor. A debutat în 1992 în revista Dilema și a colaborat cu mai multe reviste literare – Dilema, Scrisul Românesc, Mozaicul (unde în prezent deține cronica teatrală). În același timp a activat în televiziune, unde a condus câteva posturi TV (Terra Sat Craiova, TVS Craiova, Alege TV). În 2001 a obținut la Târgoviște premiul al II-lea la Concursul Național de Literatură pentru piesa De care parte a gratiilor?

A debutat editorial în 2006 cu volumul bilingv Însemnări despre Shakespeare/ Essays on Shakespeare, lansat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare. În 2006 a publicat volumul Canonul marginalului, carte prezentată în cadrul ediției a II-a a Conferinței Internaționale de Antropologie Antropoest.

În 2006 a primit premiul Tiberiu Iliescu al revistei Mozaicul. În 2008 a publicat volumul de teatru Vești proaste, iar în 2013 cartea Lumea-ntreagă e o scenă/lumea-ntreagă e un show. Paradigme culturale ale societăților. În 2016 a obținut titlul de doctor în filologie cu teza Semiotica bancului. Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. În prezent este lector la Academia Privată din București, unde susține un curs despre W. Shakespeare.