loader
Foto Omagierea Profesorului George Sorescu și lansarea unei cărți de conversații cu și despre Marin Sorescu

Omagierea Profesorului George Sorescu și lansarea unei cărți de conversații cu și despre Marin Sorescu

Sâmbătă, 22 septembrie, ora 11.00, în sala Ia te uită! a Teatrului Național Marin Sorescu va avea loc un dublu moment sorescian: omagierea Profesorului George Sorescu la împlinirea vârstei de 91 de ani (născut pe 23 septembrie 1927, Bulzești). Reputat profesor universitar, poet şi critic literar, prozator și traducător, George Sorescu, fratele mai mare al regretatului scriitor Marin Sorescu, este membru al Uniunii Scriitorilor din 1980. A publicat 17 cărți, fiind recompensat cu 42 de diplome și distincții importante.
Marin Sorescu afirma: „George, fratele meu, profesor la Universitate, a fost într-un fel şi mentorul meu şcolit…” (interviu realizat de Gabriela Rusu-Păsărin, vol. Portrete în oglinzi paralele). După decesul marelui scriitor, George Sorescu s-a implicat în recuperarea și publicarea manuscriselor lui Marin, în prezent ajungând la impresionanta cifră de 30 de volume tipărite. De altfel, George Sorescu a fost distins cu Premiul „Marin Sorescu“ al Academiei Române „pentru ecoul de durată al numelui, pentru păstrarea și folosirea la catedră a întregului instrumentar al poeziei, prozei și criticii soresciene“.
Evenimentul de sâmbătă cuprinde și lansarea volumului MARIN SORESCU, în anticamera NOBEL / Conversații cu și despre SORESCU, ediție bilingvă, Editura GRACIOUS LIGHT New York, prefață de academician EUGEN SIMION. Autor: ION JIANU, publicist, fost redactor la Cuvântul Libertății și Gazeta de Sud (Craiova), membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Invitați:
Prof. univ. dr. GEORGE SORESCU, membru al Uniunii Scriitorilor
EMIL BOROGHINĂ, fost manager general T.N. Marin Sorescu, societar de onoare al TNC
Prof.univ.dr. MIHAELA ALBU, membru al Uniunii Scriitorilor
Mesaj audio:THEODOR DAMIAN, scriitor, directorul editurii GRACIOUS LIGHT New York
ION JIANU, publicist, autorul cărții Conversații cu și despre Marin Sorescu.
Intermezzo muzical: MIRCEA SUCHICI, compozitor și violoncelist, Filarmonica Craiova
Amfitrion va fi Nicolae Coande. Intrarea publicului este liberă.