loader
Foto Scriitori italieni în traducerea lui George Popescu

Scriitori italieni în traducerea lui George Popescu

Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană "Al şi Aristia Aman" din Craiova, miercuri, ora 17.00, a două volume traduse de George Popescu. Vor prezenta cele două volume prof. Elena Pîrvu, prof. Carmen Făgeţeanu si Camelia Radulian. Evenimentul va fi moderat de către scriitorul Mihai Firică.

Volumul Gocce di Emozioni - Stropi de emotii de Armando Guidoni a apărut la Editura Controluce şi a fost premiat pentru poezie edita la concursul "Terzo Millennio 2011". Poetul Armando Guidoni este o personalitate plurivalentă. Colaborează la toate activităţile culturale şi jurnalistice.Timp de 40 de ani a realizat activitate de cercetare în laboratoarele CNEN (Comitetul Naţional pentru Energie Nucleară), devenit apoi ENEA. Din anii 90 este jurnalist ştiinţific la Controluce, publicaţie lunară de cultură din Castelli Romani şi din Prenestini al cărei director este şi, în calitate de preşedinte al asociaţiei Ohoto Club Controluce îi îngrijeşte editarea. Acesta abordează în volumul Gocce di emozioni o poetică atipică, aproape în întreaga sa stratificare onto-formală, trecând de la o configurare de sinergie organică om-cosmos, viaţă interioară- lume externă şi totul distribuit într-o panoramă de nuclee sintetice.

Scrisoare tatălui de Aldo Onorati este o scriere subiectivă, scurtă ca întindere şi structurată în secţiuni disparate cantitativ, ea alimentează la lectură,senzaţia unei succesiuni de respiraţii pe traiectul "istorii " pradă unei instanţe evocatoare centrate pe figura unui tată, tatăl autorului. Prozator, poet, jurnalist şi director editorial, Aldo Onorati e autorul unor opere diverse prin registrul tematic şi seducătoare prin varietatea codurilor stilistice, multe dintre ele traduse în mai multe limbi, inclusiv în româneşte.